ЦСКА-София отново загуби от "Йънг Бойс" - с 0:1 в група А на Лига Европа в мач на стадион "Васил Левски". И се прости с шансовете да продължи напред идната пролет. "Червените" единствени в турнира още нямат отбелязан гол, а активът им е 1 точка.

Това бе дебют в Европа с ЦСКА-София за треньора Бруно Акрапович. Почти целият двубой премина в гъста мъгла и бе мъка да се гледа. Едва се видя единственият гол, отбелязан от Нсаме в 34-ата минута. От повторенията стана ясно, че той падна след грешка на вратаря Густаво Бусато, допуснал топката в мрежата си от малък ъгъл (на снимката горе).

До края нямаше чисти голови ситуации и пред двете врати.

Срещата "ЧФР Клуж" - "Рома" завърши 0:2. Така "вълците" вече са на 1/16-финал, те имат 10 т., "Йънг Бойс" е със 7 т., а румънският състав - с 4 т.

На ст. "Васил Левски" двубоят бе проследен от новия технически директор на ЦСКА-София - Алън Пардю, англичанинът бе докаран лично от собственика на клуба Гриша Ганчев.

Пред очите му Акрапович имаше първи реален тест, тъй като двубоят за Купата срещу "Ботев" (Ихтиман) наскоро бе по-скоро тренировка. Босненецът започна да опитва да налага идеите си - трима централни защитници, преса, директен футбол с изчакване на противника и наказване на грешките му...

Но обяснимо пролича, че ще му е нужно време.

"Йънг Бойс" изглеждаше по-организиран и с избистрена идея как да спечели. А и с по-висока класа - все пак е най-добрият отбор на Швейцария в последните години. Въпреки това голът падна като от нищото.

През второто полувреме двата отбора си отправиха удари и центрирания. Атаките на гостите от Берн бяха по-опасни.

Идната седмица ЦСКА-София гостува на "Клуж", който все още може да се пребори с "Йънг Бойс" за второто място.