Диего Марадона бе погребан в тесен кръг от семейството и най-близките му приятели в частно гробище в Буенос Айрес. Той бе положен близо до родителите му след кратко опело. 

Присъстваха първата му съпруга Клаудия, двете дъщери Далма и Джанина, други роднини, бившият му мениджър Гилермо Копола...

Поклонението пред покрития ковчег в двореца продължи близо денонощие. Хиляди минаха край тленните останки на величието, а много повече останаха на километричната опашка. 

На два пъти полицията трябваше да употреби сила и сълзотворен газ, за да озапти буйстващи футболни хулигани, които опитаха да нахлуят в двореца, загубили търпение да чакат.

Някои от тях открито търсеха провокация с униформените.

Както и по пътя от моргата до резиденцията, и в последния път на Диего край пътя се стехока много хора, образували своеобразен шпалир за най-големия любимец на Аржентина. Те пееха песни, скандираха, ръкопляскаха, плачеха, хвърляха цветя и амулети...

Дните на траур в страната продължават.

Неапол отново не спа. Мачът на местния "Наполи" в Лига Европа с "Риека" премина под лика на Марадона, греещ на таблото на стадион "Сан Паоло", който скоро най-вероятно ще носи името на легендата. А по улиците на града отново излязоха хора, които почетоха своя идол.