"Пари Сен Жермен" напомни, че игра на финал в Шампионската лига през лятото с 3:1 срещу "Манчестър Юнайтед" на "Олд Трафорд" в мач от предпоследния кръг в гр. Н.

Парижани си върнаха за загубата у дома от същия съперник с 1:2 и се оказаха в печеливша позиция за попадане на осминафинал. По-рано днес "РБ Лайпциг" драматично би "Истанбул Башакшехир" с 4:3 като гост.

Така преди последните двубои идната седмица ПСЖ, "Юнайтед" и "Лайпциг" имат по 9 точки и са подредени в този ред. Френският първенец е с най-лека задача, поне на пръв поглед - приема турците. А германският отбор и "червените дяволи" излизат в пряк сблъсък. Точка стига на "Юнайтед", но манчестърци от фаворити до днес могат да се окажат извън борда.

"Лайпциг" водеше с 2:0 и 3:1 край Босфора. Кавечи вкара в 72-рата и 85-ата минута, оформи хеттрик и направи 3:3. В добавеното време Сьорлот донесе три точки на полуфиналиста от миналия сезон. Но и с тях "Лайпциг" трябва да победи "Юнайтед" идната седмица, защото равенство не му върши работа.

На "Олд Трафорд" домакините и ПСЖ направиха зрелищен мач, който можеше да отиде и в другата посока, но за пореден път манчестърци проявиха стари слабости. Те се оказаха губещи още в 6-ата минута, когато Неймар откри. В 32-рата Рашфорд изравни с рикошет, а е цяло чудо, че Фред не беше изгонен още първото полувреме.

Играчите на Оле Солскяр изгубиха всичко след почивката. В началото на второто полувреме те направиха пропуски. В 69-ата Маркиньос отново изведе ПСЖ напред. Малко след това Фред бе изгонен - пресилено, но все пак заслужено, предвид станалото преди почивката.

В добавеното време Неймар отбеляза още един гол, който е много вероятно да осигури на тима му първото място в групата.

Резултатите

Група Е

"Краснодар" - "Рен" 1:0

"Севиля" - "Челси" 0:4

Група F

"Брюж" - "Зенит" (Санкт Петербург) 3:0

"Борусия" (Дортмунд) - "Лацио" 1:1

Група G

"Ювентус" - "Динамо" (Киев) 3:0

"Ференцварош" - "Барселона" 0:3

Група Н

"Истанбул Башакшехир" - "РБ Лайпциг" 3:4

"Манчестър Юнайтед" - "Пари Сен Жермен" 1:3

Група Е

"Челси" е № 1 в групата след гръмка победа като гост на "Севиля" - 4:0. Всичките попадения вкара Оливие Жиру. 

"Краснодар" би "Рен" с 1:0 с гол на Берг в 71-вата минута и си осигури третото място. В тази група всичко е ясно - "Челси" и "Севиля" ще играят на 1/8-финали, а "Краснодар" е в Лига Европа.

Група F

"Борусия" (Дортмунд) и "Лацио" направиха 1:1. От всички кандидати за втората фаза, които още не са си осигурили класиране, тази вечер успя единствено "Борусия".

Гереро откри в 44-тата, а в 67-ата Чиро Имобиле изравни от дузпа.

В същото време "Брюж" разгроми "Зенит" с 3:0. В последния кръг "Лацио" е домакин на белгийския тим и той има шанс, стига да спечели.

"Борусия" пък гостува в Санкт Петербург. Тимът има 10 точки, "Лацио" е с 9, а "Брюж" - 7. "Зенит" играе за чест само с 1 т.

Група G

След победите с по 3:0 "Барселона" и "Ювентус" запазиха позициите си съответно с 15 и 12 точки. Идната седмица Юве гостува на "Камп Ноу". По-рано през есента Барса спечели с 2:0 в Торино.

За третото място спорят "Динамо" (Киев) и "Ференцварош" и ще си го решат на украинска земя. Активът им е от по 1 т.

За "Ювентус" се разписаха Киеза, Роналдо и Мората. А за "Барселона" - Гризман, Брайтвайт и Дембеле, още до 28-ата минута.