Производителят на техника LG разбули мистерията около един от най-новите си продукти - изключително гъвкав OLED дисплей. В последните дни на януари от компанията обявиха, че са разработили напълно нов тип екран за таблети и смартфони, който може се огъва много повече от съществуващите в момента на пазара. 

Новият LG OLED дисплей е създаден изцяло от пластмаса, без стъкло, което да се счупи, осигурявайки повече безопасност. Технологията позволява да го смачкате като салфетка и след това да продължи да работи, което го прави практически неразрушим, казват производителите. Гъвкавият екран на LG ima същата яркост, енергийна ефективност и възпроизвеждане на цветовете, които имат днешните смартфони или таблети.

"Тези пластмасови панели имат радиус на огъване до 30 мм, като също така е елиминирана възможността от счупване при по-силен натиск, като това е основната причина LG да мине от стъкло на пластмаса", заявяват от LG.

Сгъващият се еркан има 60lm/W светлинна ефективност, със 75lm яркост, цветна температура – 3,000K и CRI над 85. Вмомента може да се купи протоипът му за около 250 долара. Масовото производство на гъвкавите дисплеи се очаква през юли 2015.