Действително има бус, за който има съмнение, че съдържа взривно устройство на Терминал 1 на Летище „София”. Това каза пред журналисти на Летище „София” Любка Пелева, експерт Връзки с обществеността към летището, предаде „Фокус”. „До момента е това. Службите още не са приключили всички свои действия.

Вече повече от час и половина е отцепен районът на Терминал 1 (стария) на летище "София". Целият район е отцепен заради бял белгийски бус "Мерцедес Вито", макар че полетите не са спрени.

Според медии в буса е открит съмнителен багаж. От кадри се вижда, че бусът вече е претърпял контролиран взрив, който сапьорските части предизвикват, когато има съмнителен багаж. Според очевидци е имало 4 или 5 контролни взрива.

На мястото са събрани множество линейки и полицейски коли. Отцепени са както бул. "Брюксел", така и пътят към близкия ромски квартал Христо Ботев.

От летището и министерството на транспорта казаха, че няма да дават информация, това ще прави само МВР. Единствената официална информация засега е, че обучено куче е реагирало положително на взрив в багажа.