След много качествен тенис и оспорвани битки, станаха ясни първите полуфиналисти на турнира Garanti Koza Sofia Open от АТП 250, който се провежда в зала „Арена Армеец“.

Това са водачът в основната схема и 18-и в света Роберто Баутиста Агут и ветеранът от Люксембург Жил Мюлер.

Испанецът се класира за финалното каре след експресна победа над французина Адриан Манарино с 6:4, 6:3 за 70 минути игра. Неговият опонент в утрешните полуфинали  - Жил Мюлер, трябваше да се изпоти доста повече за победата. 194-сантиметровият Мюлер надделя над Гиейрмо Гарсия-Лопес с 7:6(6), 6:4 в много интригуващ двубой.

Полуфиналистите от обедната сесия показаха страхотно отношение към всички фенове в залата. Не отказаха автограф и снимка и обърнаха специално внимание на децата, които помагат с организацията.  

Кулминацията за днешния състезателен ден е предвидена за 18:00 ч. Тогава един срещу друг ще видим двама от най-впечатляващите тенисисти в София - Виктор Троицки и Филип Колшрайбер. Германецът води с 4:1 в преките им двубои, но сърбинът демострира отлична форма от началото на сезона и със сигурност ще опита да подобри  баланса си. След тях на корта ще излязат други двама класни играчи - Мартин Клижан и Андреас Сепи.

Междувременно в израелския курорт Ейлат, женският национален отбор на България загуби мача срещу Белгия от третия кръг в първа група на зона Европа/Африка на „Фед Къп“, неофициално световно отборно първенство по тенис.

В първия мач за деня втората ни ракета Елица Костова отстъпи на Иселин Бонавентур с 3:6, 6:3, 3:6. След това Цветана Пиронкова загуби с 4:6, 2:6 от Алисън ван Уйтванк и мачът на двойки се обезсмисли. Въпреки загубата, нашите си осигуриха оставане в групата след победи над Унгария и Латвия.