Правителството и БФС ще бъдат готови с проект за нова Висша лига до 15 дни, обяви Красен Кралев след среща с футболни шефове, продължила близо два часа днес.

Спортният министър разговаря в сградата на футболната централа в София с Борислав Михайлов, Йордан Лечков, Емил Костадинов депутатът от ДПС Камен Костадинов, който е член на изпълкома, и други функционери.

На излизане Кралев не пожела да каже какви ще са критериите за попадане във Висшата лига и кога ще бъдат оповестени.

"Това бе работна среща. Очаквайте до 15 дни проектът да бъде готов. Още не сме наясно с всичко. Най-базовите критерии са годен стадион и стабилно финансиране, малко по-конкретен бе Йордан Лечков. - Не сме обсъждали кои отбори ще поканим, тъй като първо трябва да изработим критериите. Участниците ще трябва да отговарят на тях, а не обратното."

Казус №1 е участието на ЦСКА. Настоящият клуб ПФК ЦСКА АД е в процедура по несъстоятелност, с дългове и висящи наказания от ФИФА и УЕФА. По настоящата наредба пък новият ФК ЦСКА няма право да играе в професионалния футбол.

Доста се обсъжда и формата на първенството, а също така как ще бъде администрирано. Желанието на футболните хора е Висшата лига да тръгне още от лятото.