Интересни хора ще обсъждат въвеждането на Висша лига на мястото на "А" група, личи от списък, публикуван на официалния сайт на БФС. Обявената вече като историческа сбирка е във вторник от 14:00 в популярен столичен хотел.

Делегацията на БФС ще се предвожда от Борислав Михайлов, а в нея са още Йордан Лечков, Наско Сираков, Емил Костадинов, чиновници от централата и т.н. Ще присъства спортният министър Красен Кралев. Личи името Петер Нювенхаус от холандската компания "Хиперкюб", която е партньор на УЕФА. Чужденецът идва като съветник за проекта.

Поканени са 29-има представители на клубовете от "А" и "Б" група, както и изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров. Има и други шефове на треторазредни клубове, но не и на столичния "Локомотив", който парадоксално е пренебрегнат.

От "Лудогорец" представител ще е Георги Домусчиев, брат на Кирил Домусчиев, Иво Тонев - от "Левски", Данаил Ганчев, синът на Гриша Ганчев  - от "Литекс"...

Цели деветима кметове се очакват на срещата - в качеството си на шефове на общинските си клубове. Сред тях са Атанас Камбитов ("Пирин" Благоевград), Златко Живков ("Монтана"), Калин Каменов ("Ботев" Враца), Панайот Рейзи ("Созопол") и т.н.

Заседанието трябва да приключи около 17:00 часа.