Васил Божков внесе оздравителен план за затъналия в дългове ПФК ЦСКА АД. Днес в 17:00 часа бе крайният срок за това. Дни по-рано оздравителен план даде и щабът на Гриша Ганчев.

Цветомир Найденов, представител на Васил Божков, предаде документ с 200 страници на синдика на дружеството Дора Милева, която трябва да го внесе в Софийски градски съд.

„Очаквам нашият план да бъде приет и одобрен от кредиторите и държавата, каза Найденов. - Нямаме предварителни договорки с никой. Нашият план съдържа напълно покриване на дължимите данъци към НАП. Всичко се плаща на 100 процента плюс лихвите. Банкова гаранция не се внася, а гаранция за определен брой вноски. Дългът е около 14 милиона лева. Срокът за изплащане към НАП е 30 години, което означава, че горе-долу вноските ще бъдат около 900 000 лева на година. Може и за по-кратко време да успеем“, каза Цветомир Найденов.

На въпрос за селекция и текущи разходи, ако ПФК ЦСКА получи лиценз за "Б" група, Найденов отвърна следното:

„Първо трябва да се спаси ЦСКА, другото са второстепенни въпроси. Трябва да се приеме този план. За играчи ще мислим след това. Има проект за стадион, който ще бъде с капацитет от 35 000 седящи места и ще може да приема мачове от Шампионската лига. Планът е 30-годишен. Не коментирам други въпроси. Мога да говоря само по плана. Другите кредитори ще бъдат удовлетворени на 35%. Смятам, че този е планът, който може да спаси ЦСКА. Плащаме си всичко 100% по плана.“

Дора Милева обяви, че събранието на кредиторите трябва да приеме оздравителния план - на Ганчев или на Божков. Трети няма.

Ако планът на Божков бъде приет, нищо чудно да се стигне до 2 отбора ЦСКА - ПФК ЦСКА АД, който ще е на Божков, и ПФК ЦСКА 1948 София. А циркът ще е пълен в случай, че БФС даде лиценз за новата Първа лига на единия и за Б група на другия.

Решение трябва да бъде взето до края на тази седмица.

В последните дни запалянковски формирования на "червените" призоваваха Божков да не внася оздравителен план. В обръщения те пишат, че бизнесменът не е желан на "Българска армия". И застават на страната на Гриша Ганчев.