Артистът от Народния театър Мариус Донкин е единственият класирал се кандидат за поста на директор на театъра. Това съобщиха от Министерството на културата. Другият кандидат Григор Антонов, не е набрал необходимия минимум от 506 точки, поради което не се класира в проведения конкурс. Донкин обаче все още не е назначен на поста, тъй като се чака Вежди Рашидов да се върне от отпуска, като съществува възможността той все пак да не получи позицията.

Третият кандидат, режисьорът Бойко Богданов, пък не се явил на прослушването, защото от министерството не му казали датата. Той твърди, че я е научил от медиите, нещо, което от министерството отричат.

Донкин е известен със своите роли в "Златният век", "Петимата от Моби Дик" и др. Роден е във Варна на 13 февруари 1950 г. През 1971 г. завършва ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" със специалност актьорско майсторство. Започва да играе в трупите на Драматичния театър в Пловдив и Театър "София". След 1979 г. се мести в Народния театър "Иван Вазов".

Народният театър няма директор от края на 2014 г., когато директорът Павел Васев се пенсионира. От тогава до сега конкурсите за директор се провалят, а институцията бе управлявана временно от Александър Морфов, който напусна поради несъгласие с правителството, и от Милица Трайкова, която заема поста и сега.