Григор Димитров бе близо до класиране на финала на турнира в Чънду, Китай, но загуби драматично на полуфинал от испанеца Алберт Рамос-Виньолас с 6:7(6), 6:1, 6:7(3).

Двамата тенисисти направиха интересен и напрегнат двубой, като си разменяха надмощието, но в крайна сметка 5-ят поставен в схемата Рамос надделя. И този двубой бе от онези, след които остава разочарованието от пропусна победа за Григор.

Левичарят от Барселона нанесе първия удар в срещата, като проби в средата на първия сет, но Димитров моментално върна пробива. В крайна сметка двамата стигнаха до тайбрек, в който Гришо водеше с 5:1 и 6:3, но пропусна три поредни сетбола и неговият съперник стигна до успех с 8:6.

Българинът отговори по най-добрия начин на разочарованието, като проби още в първия гейм на втората част, а след това взе подаването на опонента си още два пъти, за да затвори сета с 6:1.

Във втория гейм на решаващата част Димитров пропусна няколко възможности за пробив, а след това сам допусна такъв. След още няколко изтървани възможности, българинът все пак успя да върне пбрейка и отново се стигна до тайбрек.

В него Григор започна зле и загуби първите 4 точки, а скоро след това Рамос затвори мача след близо 3 часа игра, като записа първа победа в третия мач срещу Димитров.

С достигането си до полуфиналите в Чънду Димитров си осигури изкачване с едно място в световната ранглиста и от понеделник ще се завърне в топ 20.

През следващата седмица Гришо ще участва на турнира в Пекин, а първият му съперник е добре познат - Стив Джонсън (САЩ).