Впечатляваща победна серия на "Манчестър Сити" от началото на сезона приключи днес на "Уайт Харт Лейн" в Лондон, където "Тотнъм" подчини "гражданите" с 2:0. "Шпорите" са на второ място - с точка по-малко от тима на Пеп Гуардиола, но единствени продължават без загуба в елита.

"Тотнъм" играе и хубав футбол. Александър Коларов си вкара автогол в 9-ата минута, а в 37-ата Деле Али удвои. В 65-ата домакините получиха дузпа, но Ерик Ламела не успя от 11-те метра.

"Шпорите" имаха и други добри ситуации, както и гостите, но този път те не показаха формата, с която мачкат от август насам.

"Манчестър Юнайтед" пък преглътна пореден горчив хап, при това на "Олд Трафорд" - 1:1 със "Стоук Сити". Домакините изтърваха половин дузина отлични положения. В 70-ата минута влезлите от скамейката Антони Марсиал и Уейн Руни изработиха гол за "Юнайтед". "Червените дяволи" виждаха победата, но този път - неочаквано, от трите точки ги лиши Давид де Хеа, който сбърка в 83-тата и бе наказан от Джо Алън.

В 89-ата и гредата помогна на "Стоук" при изстрел на Пол Погба.

В късния мач "Арсенал" спечели инфарктно с 1:0 срещу "Бърнли". Победният гол падна в добавеното време и бе записан на Алекс Окслейд-Чембърлейн, но останаха съмнения както за засада, така и за игра с ръка на Лоран Кошчелни. 

Двубоят бе специален за "топчиите", тъй като отбеляза 20-годишнината откакто Арсен Венгер е мениджър на "Арсенал".