Вратарят Джанлуиджи Буфон е 38 години, но не мисли за края на славната си футболна кариера. Класираният на девето място в класацията за "Златната топка" за 2016 г. ветеран чертае широк хоризонт в интервю за италианското издание "Тутоспорт".

"На 38 години все още не се чувствам стар, казва Джиджи Буфон. - Кога ще кажа сбогом на играта? Дали ще е след 10 или 15 години? Кой знае, може да пазя до 65 години и тогава да се откажа."

Буфон вече обяви, че ще приключи с нациналния отбор след световното в Русия през 2018 г. Тепърва обаче има какво да даде още на клубния футбол - поне така смята. 

"Не загубих толкова голяма част от моя живот по терените, за да приключа просто така. Загубите ме мотивират повече, отколкото победите. Падна ли, веднага се фокусирам в силните страни на съперника и анализирам своите грешки", разкрива стражът на "Ювентус".

И разказва история, която може би за първи път излиза на бял свят в медия:

"Когато бях на 13 ми предложиха наркотици - ей така, за забавление. Отказах. Човекът от Парма, който ми ги предложи, почина три години по-късно от свръхдоза. Вярвам, че човек трябва да постъпва правилно и да върши добри неща. Това е част от мен, от моя характер."

Джанлуиджи Буфон пази вратата на "Ювентус" 16-и сезон. В този период той има 7 титли на Италия и два пъти е играл на финал в Шампионската лига.