Три медии - Клуб Z, Медиапул и Вевести - отправят официално запитване до президента на републиката. В него те настояват държавният глава да огласи мотивите за назначаването на Петър Кичашки за член на Комисията за защита от дискриминацията. Подобно питане са отправили и колегите от бТВ.

Повод за питането са многобройни критични публикации и негативни мнения в публичното пространство, свързани както с работата му в Института за модерна политика, така и със съмнителните му обвързаности при усвояване на средства чрез сайта „Хаштаг-БГ“ при кампании за референдуми.

По-долу публикуваме цялото писмо.

 

                До 

                        Президента на Републиката 

                        Г-н Румен Радев

        Уважаеми господин Президент,

    Във връзка с Вашето решение да назначите Петър Кичашки за член на Комисията за защита от дискриминацията, Ви молим да ни информирате за мотивите за взетото от Вас решение.

    Поводът за питането са публикации в нашите и други медии за некоректно поведение на г-н Кичашки, свързано с работата му в Института за модерна политика и съмнителните му обвързаности при усвояване на средства чрез сайта „Хаштаг-БГ“ при кампании за референдуми. 

Името на Кичашки беше замесено и в нерегламентирано използване на лични данни.

Напомняме, че Петър Кичашки е пряко свързан с Вашия съветник от екипа по правни въпроси Борислав Цеков, което хвърля допълнителна сянка на съмнение относно нерегламентирани обвързаности и възможен конфликт на интереси.

    В очакване на Вашия отговор:

            Светлана Джамджиева, Клуб Z

            Стояна Георгиева, Медиапул

            Евгени Петров, Вевести.бг