Тази нощ Серина Уилямс роди момиченце във Флорида, съобщи пръв нейният треньор Патрик Муратоглу. Същевременно в туитър тай написа:

“Между другото, Серина, желая ти бързо възстановяване, защото ни чака много работа.” 

Уилямс стана за пръв път майка на 35-годишна възраст. Баща на бебето е нейният годеник Алексис Оханян, съосновател на портала Reddit. 

Серина оповести годежа си през декември м. г. В Рим любимият й коленичил пред нея и помолил за ръката й.

Според американски медии Серина Уилямс е постъпила още в сряда в университетска болница в Уест Палм Бийч, щата Флорида. Поради мерки за сигурност за нея бил отделен цял етаж, твърди CBS.

Най-добрата тенисистка в света обяви през април, че носи рожба под сърцето си.

Оказа се, че Серина е била бременна във втория месец, когато спечели Australian Open. Тогава тя не загуби нито един сет по пътя към титлата в Мелбърн.

Впоследствие американката разкри, че само два дни преди началото на турнира е разбрала, че е бременна.

По повод радостната вест Серина Уилямс е получила стотици поздравления.

«Поздравления, Серина!!!» написа в туитър испанският тенисист Рафаел Надал. Същото написа и поп дивата Бионсе в инстаграм, като публикува снимка на бременната Уилямс, покрила корем с бяло наметало.

«Серина Уилямс се сдоби с дъщеря. Поздравления от Ню Йорк», изпрати послание и легендата на тенискорта Борис Бекер.

По-голямата сестра на Серина и вече леля Винъс обяви, че е крайно развълнувана, събитието било страхотно и не можело да се опише с думи.

Серина Уилямс е една от най-успешните тенисистки на всички времена. Носителката на 23 индивидуални титли от Големия шлем надмина дори германката Щефи Граф.

Серина Уилямс, която със сигурност ще се завърне на корта, трябва да спечели само още един турнир, за да повтори рекорда на австралийската тенисистка Маргарет Корт – от 1960 до 1975 г. тя удържа 24 победи.