Следващите 12 месеца ще са всичко друго, но не и разходка за здраве за държавните ръководители на планетата, сочат прогнозите на специалисти по фън шуй за Годината на кучето според китайския лунен календар, предаде Франс прес.

Американският президент Доналд Тръмп, който е роден през 1946 г., т.е. в друга Година на кучето, рискува над него да надвисне проклятие, тъй като неговият знак куче, свързан с годината на раждането му, може да се изправи срещу този на 2018 г., смятат уважавани специалисти по фън шуй. В петък Китай ще отбележи настъпването на Новата лунна година. 

Фън шуй - древно китайско изкуство за хармонизиране на енергията Ци, има голямо влияние в редица страни в Азия. Жителите им следват принципите му, за да решат въпроси, свързани с жителството и работата в офиса, надявайки се да увеличат благосъстоянието, шансовете и богатството си. Базирано е върху древна философия, според която всички събития са следствие от крехкия баланс между пет елемента, които са в основата на всичко във Вселената - метал, дърво, вода, огън и земя. 

Тръмп е роден в Година на огненото куче, докато 2018 е Година на земното куче - два елемента, които не вървят ръка за ръка. Според гадателката Тиери Чоу в Хонконг - бившата британска колония, станала свободен административен район на Китай през 1997 г., елементите са с прекалено много огън и земя, а това ще наруши равновесието в съдбата на Тръмп. Г-жа Чоу използва система от 9 летящи звезди от традицията фън шуй, базирана върху разположението на съзвездия.

Според гадателката ще има ново напрежение между САЩ и КНДР, предизвикано от 5-ата звезда. Тя предсказва също разногласия между Тръмп и Китай по някои търговски и икономически въпроси.

Извън сферата на политиката, г-жа Чоу прогнозира успешно сключване на брак от принц Хари и актрисата Меган Маркъл през месец май.