"Берое" би "Левски" с 2:1 насред "Герена" в мач от първия кръг на втората фаза на футболния ни елит. Така разликата в точките между двата отбора на третото и четвъртото място вече е само две - "сините" имат 50, а "зелено-белите" - 48.

Беройци играха по-добре и заслужено нанесоха ново разочарование на "Левски", който вече три проредни кръга няма победа. За последно тимът на Делио Роси спечели във Варна на 7 март.

Двубоят започна отлично за гостите. В третата минута Педро Еуженио заби страхотен гол почки с гръб към вратата, като се възползва от излизането напред на вратаря Божидар Митрев с диагонален прехвърлящ удар.

В 11-ата Еуженио удари греда.

"Левски" имаше няколко добри възможности, а в 42-ата минута получи доста спорна дузпа, след като Станислав Костов се строполи в наказателното поле. Роман Прохазка обаче стреля неубедително и вратарят Душан Перниш изби топката.

Нов шамар получиха "сините" и в началото на втората част, когато Камен Хаджиев засече с глава кълбото при центриране на Еуженио за 2:0.

"Левски" постепенно излезе от шока, помогна и 18-годишният Станислав Иванов, който влезе от скамейката. Той изработи попадението на Серджиу Буш в 75-ата - 1:2.

До края на срещата обаче левскарите не направиха достатъчно, за да стигнат поне до хикса, независимо че притиснаха сериозно своя опонент. Така допуснаха първо домакинско поражение този сезон. Не можаха да вкарат и трета поредна дузпа.

В събота "Левски" гостува на "Ботев" (Пловдив), а "Берое" излиза срещу "Верея" в старозагорско дерби. Ден по-рано е голямото дерби за титлата между "Лудогорец" и ЦСКА-София.