Хиляди запалянковци си направиха голямо празненство на стадион "Българска армия" по случай 70-годишнината на ЦСКА. Феновете започнаха да се стичат още от сутринта, а вратите на арената бяха отворени преди 9 часа.

"Червените" се забавляваха, пяха песни, гледаха турнири за деца и ветерани, някои играха шах, наблюдаваха волейбол, баскетбол и други спортове... Имаше хора, дошли от цяла България. Някои си бяха направили срещи на Армията.

Изпи се много бира - марка "ЦСКА", разбира се. Беше наистина празнично и весело, а хубавото време помогна.

По сценарий (но извън обявената публично програма) имаше и сватба на стадиона. Диана и Вализар Драгомирови сключиха граждански брак на пистата, като за целта бяха направили наистина сериозна организация всичко да се случи в комплекса на любимия им отбор.

Има защо. Те разказаха, че преди 8 години се запознали на мач на ЦСКА. На 5 май миналата година Велизар поискал ръката на Диана, тя казала "да" и двамата решили да сключат брак на мястото, където съдбата ги е събрала.

Освен "да" и "горчиво" се чуваше и "Само ЦСКА" на церемонията им. А двамата почти не изпускат мач на "червените".

Още сутринта на Армията дойде пратеник на президента Румен Радев - съветникът му младежта и спорта Георги Александров. Той връчи специален почетен медал и грамота на клуба за приноса му за развитието на българския спорт.

Отличията прие един от най-големите спортисти в историята на ЦСКА - олимпийският, многократен световен и европейски шампион по свободна борба Валентин Йорданов.

Любопитно е, че Георги Александров мина и през тържеството на алтернативния ЦСКА 1948 във Военния клуб. Радев соломоновски е решил да почете и двата клуба.

Отбор с ветерани на ЦСКА спечели турнир на малки врати, в който се включиха фенове и журналисти. В тима личаха Велизар Димитров, Светослав Петров, Стойко Сакалиев, Ивайло Иванов, Красимир Чомаков, авторът на може би най-бързия гол за "червените" във вратата на "Левски" Димитър Иванов...

Надпреварата предизвика много емоции и вдигна настроението. Изненадващо за мнозина се появи вратарят на "Лудогорец" и националния отбор Владислав Стоянов, който е юноша на ЦСКА. Владо още се възстановява от тежка травма, а в един момент даже беше отписан, но иска да се върне на терена. И той попя с феновете. 

Децата на "Дунав" (Русе), родени 2008 г., пък станаха №1 в турнир на подрастващи. Награди ги спортният директор на ЦСКА-София Пламен Марков.

В разгара на празненството на Армията се появи Гриша Ганчев. Феновете скандираха името му, той не отказа снимки и селфита.

В един момент хиляди излязоха на терена на стадиона, където попяха и повикаха - като генерална репетиция за мача с "Лудогорец" от 20 часа. А още преди това тържеството се пренесе на стадион "Васил Левски".

Там ще бъдат Христо Стоичков, Димитър Бербатов и още към 400 велики спортисти на ЦСКА.