Всичките 32 отбора на световното по футбол вече пристигнаха в Русия, настаниха се в базите си и вече тренират на отредените за целта терени.

Домакините устроиха традиционно посрещане на бразилците в луксозния им хотел в Сочи. Имаше питка, руски народни песни, носии и т.н. Естествено, най-голям е интересът към Неймар.

Същото се отнася за Кристиано Роналдо в селекцията на Португалия. "Мореплавателите" се приземиха на летището в град Жуковски край Москва. Там кацна и пълният със звезди отбор на Аржентина, а не е чудно, че всеки иска да се докосне до Лео Меси.

Роналдо е начело на Португалия.
Лео Меси и Анхел ди Мария.

В интервю за каталунския в. "Спорт" Меси заявява, че не може отсега да каже дали ще продължи да играе за Аржентина и след световното. №10 признава, че загубите на три финала от тима - един на мондиала в Бразилия преди 4 години и два на "Копа Америка", са се приели зле от пресата в родината му, а той не одобрява това.

„Наистина не знам, зависи от това как ще се представим и докъде ще стигнем, заяви лидерът на „гаучосите“. - Това, че загубихме три финала доведе до някои трудни моменти с аржентинската преса, тъй като очевидно имаше разминаване в разбиранията какво значи да достигнеш финал. Да играеш на три финала не е никак лесно и трябва да бъде оценено подобаващо. Наистина най-важното нещо е да ги спечелиш, но не бива да бъде подценяван и фактът, че си достигнал дотам.“

Тимът на Хърватия.
Давид де Хеа, Давид Силва и другите испански национали слизат от самолет в Краснодар.
Пол Погба (Франция) на летище "Шереметиево".

В град Грозни всички полудяха по Мохамед Салах, голмайсторът на Египет. Все още няма яснота дали нападателят ще е възстановен за първия мач на "фараоните". Той заяви, че очаква да играе срещу Уругвай на 15 юни, петък. Салах контузи рамото си на финала на Шампионската лига срещу "Реал" (Мадрид).

Мохамед Салах в Грозни.