Антоан Гризман остава в "Атлетико" (Мадрид) и няма да премине в "Барселона".

Новината обяви лично френският футболист. Направи го чрез видеоканала на испанския мобилен оператор "Мовистар плюс".

По време на обръщението се редуват видеокадри, заснети от април досега. В тях играчът прави различни изявления, в които обяснява какво обмисля за евентуалния си предстоящ трансфер.

След което заявява, че иска да спечели Шампионската лига с "Атлетико":

"Нещо ни липсва, за да печелим. Да сме вечно втори или трети. Ако вземат играчи, можем да спечелим Шампионската лига и да напишем история."

В клипа участват сестра му и жена му. Сестрата казва на Гризман, че с "Атлетико" не може да стане европейски шампион. Но съпругата изтъква, че с мадридския тим може да влезе в историята, а в "Барса" ще бъде само "още един играч".

Родителите пък съветват французина да размисли върху спортния аспект.

Следват кадри от двата гола на финала за Лига Европа на Гризман срещу "Олимпик" на 16 май. "Атлетико" спечели с 3:0.

Показват Гризман да празнува с феновете на мадридския фонтан "Нептуно".

Най-накрая Гризман заявява:

"Реших да остана!"

А от "Барса" пазеха специално номер 7 за французина.

Колкото до Шампионската лига - "Атлетико" досега е губил три пъти на финала. Като в два от тези три пъти е бил на секунди от победата.

Но през 2019 г. финалът е на новия стадион на "дюшекчиите"  - "Уанда Метрополитано "в Мадрид. Те се класираха за Шампионската лига. Остава да се види дали Гризман ще сбъдне мечтата си.

В момента обаче той със сигурност мисли за нещо много по-важно - световното първенство. Той е най-голямата звезда на френския национален отбор, смятан от мнозина поне за полуфиналист на Мондиала.