Швеция измъкна победа с 1:0 във втория мач от група F на Световното. Вчера защитаващият титлата тим на Германия отстъпи със същия резултат пред Мексико.

Двубоят между скандинавците и корейците бе равностоен и беше решен с помощта на системата за видеоасистент (VAR) - след преглеждане на повторение реферът Жоел Агияр присъди 11-метров удар в 64-ата минута. И Андреас Гранквист реализира. 

Малко преди това Виктор Клаесон бе препънат в наказателното поле на азиатците. Видеото показа, че нарушение има, а в това се увериха и зрители на стадиона в Нижни Новгород (освен тези пред телевизорите), тъй като записи на ситуацията вървят на големия екран в арената.

Това е втората дузпа с VAR на Мондиала след тази в срещата Франция - Австралия за 1:0 (2:1 краен резултат).

Двубоят в Нижни Новгород предложи предимно битка. В 20-ата минута Маркус Берг регистрира един от големите пропуски на шампионата досега, като позволи на вратаря Чо да направи впечатляващо спасяване.

До края на полувремето имаше по няколко положения пред двете врати, но не чисти.

През втората част срещата продължи равностойно. След като негативния развой стана факт за тях, корейците натиснаха, но преимуществото им беше само териториално. Те стигнаха до няколко опасности, които обаче не донесоха резултат. И Швеция спечели.

Така на 23 юни от 18:00 часа предстои много интересен мач между Германия и Швеция. В същия ден Южна Корея излиза срещу Мексико. "Тре крунур" и "ацтеките" имат по 3 точки и голова разлика 1:0.