Песните „I Don’t Know“ и „Come On To Me“ отбелязват първата студийна музикална продукция на легендарния певец и композитор Пол Маккартни, откакто записа с Кание Уест и Риана „Four Five Seconds“ през 2015 г. и неговото първо солово парче „Hope for the Future“ – част от саундтрака на играта „Destiny 2“.

Синглите, които излизат днес, 20 юни – първият е бавна балада, а вторият – енергична и оптимистична рок песен – ни предоставят възможност да хвърлим поглед към предстоящия нов албум на Маккартни, който ще бъде издаден от „Capitol Records“ през есента на 2018-та, отбелязва „Гардиън“.

Малко преди рождения си ден на 18 юни, миналата седмица Пол се появи неочаквано в клуба на Ливърпулската филхармония и изнесе концерт-изненада с класики на „Бийтълс“ и „Уингс“, в който направи дебютното публично изпълнение на „Come On To Me“.

Феновете получиха първи намек за новото издание на Макартни, когато 76-годишният артист обнови акаунтите си в социалните медии, заменяйки аватара си с рисунка на железопътна линия и тунел с хаштаговете #PaulMcCartney и #EgyptStation.

Към края на 2017 г. в интервю, публикувано на уебсайта му, Макартни спомена, че готви нова студийна продукция.

Вероятно ще издам нов албум. Ще съдържа песни, които вече обичам, надявам се и публиката да ги обикне – каза той. – Вече полагаме финалните щрихи – ще продължим в началото на следващата година. Бих искал да се получи наистина голям албум.

Маккартни, който е приет в Залата на рокендрол славата и като член на „Бийтълс“, и като солов артист, наскоро се включи в протеста в Ню Йорк за повече контрол над огнестрелните оръжия. Там носеше тениска с надпис „Ние можем да сложим край на въоръженото насилие“ и си припомни смъртта на своя колега от групата Джон Ленън.

Един от най-добрите ми приятели бе застрелян точно тук, затова този протест е много важен за мен“, каза той пред Си Ен Ен.

Маккартни наскоро бе забелязан в Ливърпул, където участва в снимките на сегмента „Carpool Karaoke“ (автомобилно караоке) с водещия на Late Late Show Джеймс Кордън, с когото пя в дует и на изненадващото шоу в клуба на Ливърпулската филхармония. В понеделник бе публикувано и рекламно видео (пълно с фрази от песни на „Бийтълс“) за предстоящото караоке, което ще бъде излъчено тази седмица.

"Площад Славейков"