Германия отпадна от Световното в Русия още в груповата фаза. Ще има нов първенец на Мондиала в Русия. Тимът на Йоахим Льов загуби безславно с 0:2 от Южна Корея в Казан.

По същото време Швеция разби Мексико с 3:0 в другия двубой от гр. F.

Така напред продължават скандинавците и "ацтеките". Швеция завърши с 6 точки и голова разлика 5:2, Мексико има 6 т. и 3:4, а Германия остана с 3 т. и 2:4, като дори корейците изпревариха "маншафта" - 3 т. и 3:3.

За първи път Германия отпада в предварителната фаза на Световно. Единственият друг случай е през 1938 г. във Франция, когато надпреварата започва направо от осминафинали. Тогава бундестимът губи от Швейцария след втори двубой, тъй като първият завършва наравно.

Това е шестият случай, в който актуалният световен първенец приключва в груповата фаза. И за трети пореден. Така станалото вече прословуто "проклятие" се прояви отново.

И двата гола на корейците на стадиона в Казан паднаха в добавеното време. Резултатът беше 0:0. Германците трябваше да спечелят дори само с 1:0 и предвид развоя в другата среща, щяха да изхвърлят Мексико - тимът, който ги би и надигра още на старта.

Мануел Нойер и компания обаче играха много слабо след проблясъка в предишния двубой, в който измъкнаха успеха в добавеното време срещу Швеция.

Азиатците приеха играта в своята половина, но изучили добре противника, разчитаха на бързина при контри срещу тромавата и зле организирана защита на колоса срещу себе си.

В 20-ата минута Мануел Нойер трябваше да се намесва при свободен удар. Последва нова опасност пред вратата на стража на "Байерн". До почивката световните шампиони не застрашиха сериозно Корея.

Германия започна значително по-добре през втората част и възможностите не закъсняха. Леон Горецка и Тимо Вернер бяха близо до гола. Не вървеше обаче играта на маншафтът, отново беше предсказуема, без мощ, импровизация и "огън". Усетили слабостта на немците, техните опоненти гледаха все по-смело напред.

В 87-ата минута Матс Хумелс изтърва златен шанс. 

Така настъпи 6-минутното добавено време. Йонг Вон Ким опъна мрежата зад Нойер при статично положение, но страничният съдия вдигна флага за засада. Главният рефер уважи сигнала на своя асистент, но все пак реши да се допита до VAR. От студиото явно му бе казано, че е добре да разгледа ситуацията.

Така и стана, а на видеозаписите се вижда, че засада няма по простата причина, че преди Ким с топката играе... Тони Кроос, героят от мача с Швеция. 1:0 за Южна Корея!

В 96-ата минута звездата на "Тотнъм" Хюн Мин Сон направи порежението на германците още по-тежко - 2:0! Корейците си тръгват с чест и доволни, тъй като биха гранд, че го и изпревариха в класирането. Кроос и компания също си тръгват, а настроението им е точно на обратния полюс.

Резултатът на другия мач в Екатеринбург изненада мнозина - 3:0 за Швеция срещу Мексико. "Сомбрерата" бяха хит след първите две срещи, в които не допуснаха гол, но днес бяха тотално надиграни и трябва да изпратят на Южна Корея няколко каси с текила.

Макар и с 6 точки те трябваше са треперят.

Швеция изигра много силен мач и си заслужи класирането напред. Тимът на селекционера Яне Андерсон беше твърдо решен да вземе този двубой след злощастно загубения сблъсък с Германия и направи показно как се играе срещу Мексико. В големи периоди от срещата "ацтеките" бяха буквално смазани.

Положенията пред вратаря Очоа се заредиха още от първите минути. Въпреки това първото полувреме завърши 0:0, а най-големият "грешник" пред мексиканския страж беше Маркус Берг.

В 30-ата минута съдията Нестор Питана гледа VAR за игра с ръка на Хавиер Ернандес в наказателното поле на Мексико, но не отсъди дузпа. Което предизвика гнева на Андерсон.

Късметът на Мексико приключи в 50-ата минута, когато Аугустинсон откри. И развръзката дойде бързо. В 62-ата Гранквист вкара от дузпа, отсъдена за нарушение на Ектор Морено срещу Берг. В 74-ата Алварес си вкара комичен автогол. Между тези попадения, а и след тях, латиноамериканците опитаха да отвърнат, но шведите играха солидно в защита.

Швеция и Мексико чакат съперниците си от група E.