Футболна врата е паднала върху 13-годишно дете на игрище в Пазарджик, съобщава "Дарик". Момчето е прието в изключително тежко състояние в интензивното отделение на областната болница. 

Инцидентът е станал още в почивните дни, но до момента от ресорните институции не е изнесена никаква информация.

Вече няколко дни пострадалото момче е в безсъзнание, на командно дишане. Опасността за живота му не е отминала, лекарите продължават да се борят за живота му.

Детето е с тежка черепно-мозъчна травма, множество кръвоизливи, има и друга тежка травма - на гръдния кош и белия дроб, съобщават от Областната болница. От направените консултации със специалисти е станало ясно, че не може да се приложи оперативно лечение. Единствено може да се чака момчето само да се възстанови.

Детето е пострадало на спортно игрище, намиращо се близо до бул. „Мария Луиза“ в града. Не е известно как се е стигнало до злополучното падане на тежката врата.

Именно този инцидент е причината за масовите проверки на спортни и детски площадки, разпоредени лично от шефа на Областната дирекция на МВР Йордан Рогачев.

През септември 2017 г. при абсолютно идентичен инцидент на необезопасена и неизползвана спортна площадка в Тетевенско футболна врата уби 12-годишно момченце.

През юни 2018 г. 8-годишно дете пострада по време на игра на футболното игрище в Кюстендил, след като една от вратите падна върху главата му. То се отърва с три шева.