Руските милиардери забогатяват най-бързо. Според Bloomberg Billionaires Index първите десет от най-богатите руснаци за последната година са увеличили своето състояние с 10.8 %.

Следват американците, при които нарастването на богатството е 7.5%, а най-богатите британци са добавили 3.4 процента към състоянието си, независимо от проблемите, породени от Брекзит.

Най-зле са китайските милиардери, загубили 27.6 от богатствата си.

Независимо че в Русия темповете на прираст на богатството са по-високи, първите три места в класацията на Bloomberg се държат от американци - първи е Джеф Безос на "Амазон" със състояние от 151 млрд. долара, следва го съоснователят на "Майкрософт" Бил Гейтс, който макар и със спад от 112 милиона, има богатство от $96.4 милиарда. Трети е легендарният инвеститор Уорън Бъфет, президент на инвестиционния фонд Berkshire Hathaway, с $86.4 милиарда.

Като цяло, в първите 15 милиардери, 12 са граждани на Съединените американски щати. Французинът Бернар Арно, президент на компанията за луксозни стоки LVMH - Louis Vuitton Moet Hennessy, със състояние от 68 милиарда долара е най-богатият човек в Европа -  и отново преди испанеца Амансио Ортега, основател на групата Inditex, сред чиито марки са Zara и Massimo Dutti.

Леонид Михелсон е първият руснак в класацията на милиардерите на Bloomberg, който се появява на 36-о място със състояние от $21 милиарда.