81% от хората категорично не искат Симеонов за вицепремиер. Май по-силен вот на недоверие не сме виждали досега... Но Симеонов остава, за да не падне Конструкцията.

Симеонов показва нечовешко отношение към деца и техните майки... Но Симеонов остава, за да не падне Конструкцията.

Да предположим какво още може да направи Симеонов, за да не падне Конструкцията. Например:

  • Симеонов излиза и започна да плюе хората по улиците.... Но Симеонов остава, за да не падне Конструкцията.
  • Симеонов отива на "Славейков" и рита бабички. Хм, то пък на "Славейков" няма никой сега и няма да има неизвестно количество време. Добре де, Симеонов отива на "Витошка" и започва да рита бабички... Но Симеонов остава, за да не падне Конструкцията.
  • Симеонов взима калашник и обира банков клон.... Но Симеонов остава, за да не падне Конструкцията.
  • Симеонов се качва на автомобил и започва да гази хора по тротоарите... Но Симеонов остава, за да не падне Конструкцията.

Можем още много да продължаваме така. Два извода:

1. Симеонов има картбланш да прави каквото си иска, и ще му се разминава, за да не падне Конструкцията.

2. То пък и една Конструкция, която да зависи от Симеонов...

Но, явно тази Конструкция е много важна. Какво съдържа ли? Както винаги, пари. Конструкцията на бюджета. Не пада Конструкцията, за да се раздадат парите, събрани от нашите данъци. И под формата: "Това е най-амбициозния бюджет, даваме на този и на онзи..." Все едно от джоба си дават...

Затова, каквото и да направи Симеонов, ще остава на поста си. Защото крепи Конструкцията. Конструкция не от карти. А от банкноти.

Хората трудно виждат измеренията на Конструкцията. Разбирам ги. Тя е хибрид, който се променя непрекъснато. Понякога и аз я губя, признавам си. Но едно е сигурно. Симеонов я крепи. А 81% не го искат. Следователно, пада Симеонов, пада Конструкцията. Добра сделка.

Е, вие 81%, къде сте? Чакате Симеонов да започне да убива физически, за да направите нещо? Чакате Симеонов утре вас да обиди, вас да наругае, на вас да ви се присмее?

81% е много! Можем всичко! Просто трябва да повярваме. Просто трябва да го направим. За да падне Конструкцията.

----

* Материалът е публикуван във фейсбук профила на Любомир Аламанов, препечатваме го с разрешението на автора. Подзаглавието е на редакцията.