Заклети привърженици на Републиканската партия в селски район на американския щат Невада предпочетоха да гласуват за мъртвец, обвинен в изнасилване, вместо за кандидата на демократите за щатското законодателно събрание, предаде ДПА. 

Републиканецът Денис Хоф, собственик на няколко публични домове, който бе открит мъртъв миналия месец, но остана в кандидатските листи, получи подкрепата на над 17 000 души - 63 процента от подадените вчера гласове в неговия избирателен район за щатски депутат. Това сочат неофициални резултати, качени на уебсайта на изборите в Невада. 

Ако Хоф бъде обявен за победител в този район, мястото му ще се оваканти и трима комисари от трите общини на района ще назначат негов заместник, пише списание "Лас Вегас ривю джърнъл". Покойният Хоф изгради кампанията си за 36-и избирателен район, състоящ се от трите общини, върху обещания за отмяна и намаляване на данъци и защита на правото да се носи огнестрелно оръжие, посочва списание "Ню Йоркър". 

Хоф, който сам се нарече "Тръмп от Паръмп", бе обвинен в изнасилване и сексуални атаки от две свои служителки, сочи полицейски доклад и интервю с двете жени. Той отрече обвиненията. 

Щатският кандидат-депутат почина в своя публичен дом "Любовно ранчо" на 16 октомври. Предната вечер празнувал 72-я си рожден ден с предизборна проява в хотел и казино. После продължил празненството в своя публичен дом в компанията на звезда от телевизионно риалити шоу и на известния филмов порноактьор Рон Белами, който открил Хоф мъртъв на другата сутрин.