"Ботев" (Пловдив) би "Локомотив" с 2:0 в дербито на Пловдив от 18-ия кръг на Първа лига. Успехът на "канарчетата" е още по-сладък, тъй като бе записан на терена на вечния съперник в парка "Лаута".

Кристиян Димитров откри резултата в 48-ата минута, а в  67-ата Тодор Неделев вкара един от головете на сезона, като прехвърли вратаря на домакините Мартин Луков с техничен удар от центъра. При това се подхлъзна при изпълнението.

"Канарчетата" спечелиха заслужено. Те си върнаха за загубата от Локо в "Коматево" по-рано през есента. Така "Ботев" събра 32 точки и изпревари на четвъртото място "Берое", който падна у дома от "Черно море" и има 30 т. "Локомотив" заема 9-ата позиция с 22 т.

Жалко, че стадионът не се напълни. Преди срещата до стадион "Локомотив" бе открит паметник на починалия Аян Садъков, едно от величията в историята на "черно-белите".

Началото на мача бе за "жълто-черните", които опитаха да вкарат бърз гол. Постепенно домакините изравниха играта и на свой ред заредиха атаки. Попадение на Посинкович правилно не бе зачетено заради засада. 

Най-чистата ситуация за "смърфовете" изтърва Анте Аралица в 22-ата минута - сам срещу вратаря Кайзер, който парира удара му.

Трудно за "Локомотив" стана малко след почивката, когато Димитров стреля с глава, а Луков не се намеси по най-добрия начин - 1:0. На него тежи и наистина рядко вижданото попадение на Неделев. 

В останалото време от срещата "Ботев" имаше шансове за трети гол, а Локо изтърва да върне поне едно попадение в края на срещата.