Антъни Джошуа иска бой с Дионте Уайлдър на 13 април 2019 г. на стадион "Уембли", заяви британецът в интервю за щатската спортна телевизия ESPN. Джошуа е заявил датата и арената, но на този етап такъв обединителен мач за четирите шампионски пояса не се очертава.

29-годишният англичанин притежава титлите на IBF, WBO и WBA, а американецът на WBC. В началото на този месец Уайлдър имаше двубой с Тайсън Фюри в Лос Анджелис, завършил наравно с решение на съдиите. Така той остана първенец на WBC.

След срещата Еди Хърн, промоутърът-мениджър на Джошуа, заяви, че хваща самолета за Ел Ей, за да договори чакания от години мегасблъсък. Уайлдър обаче го охлади, като отвърна, че мисли само за реванш с Фюри. По думите му Джошуа досега се криел, а изведнъж Хърн и екипът му започнали "да се молят" за мач.

Според специалисти, Дионте Уайлдър прости иска да си вдигне цената, освен това не желае боят да е в Англия. По неофициална информация той е готов да излезе там срещу Фюри, но не и срещу Джошуа.

"Искам да изляза на ринга срещу Уайлдър на 13 април в Лондон, заяви Антъни Джошуа за ESPN. - Не знам какво повече да направя, за да отправя това послание. Той е по-заинтересован да срещне Тайсън Фюри. Фюри обаче не притежава световни титли. Запазил съм датата и мястото предварително. И нека го кажа така, че да стане ясно за всички - искам да се бия и с двамата, особено с шампиона Дионте Уайлдър."

"Аз съм този, който стои начело в категорията още от дебюта ми. След пет години и няколко защити аз командвам парада. Този бизнес е много нечестен. Но аз искам да се доказвам на ринга", казва още Джошуа и добавя, за момента не желае битка със сънародника си Фюри, тъй като не притежава титла.

Някъде в пъзела е и Кубрат Пулев, който е официален претендент на IBF, но шампионът традиционно не му обръща внимание, не и в публичните си изяви. Двамата трябваше да се противопоставят през есента на миналата година, но Кобрата се контузи.

Пулев се прибра вчера в България от САЩ, където подписа договор с прочутия американски промоутър Боб Аръм. Кобрата заяви, че рано или късно ще получи шанс да застане очи в очи с Джошуа на ринга, готов е по всяко време - догодина или през 2020-а, когато е по-вероятно да се насрочи такава среща. Стига и двамата да побеждават, за да запазят сегашния си статут.