След две денонощия в неизвестност шефът на КАТ- Казанлък бе открит мъртъв. Тодор Николов беше намерен прострелян в колата си в петък, близо до казанлъшкото село Бузовград, където е живеел заедно със сестра си.

В близост до трупа са открити пари, тефтерче и пистолет.

Основната версия, по която разследващите работят, е самоубийство, съобщи по Нова тв районният прокурор Таня Димитрова. Проверява се и склоняване към самоубийство.

На местопроизшествието е намерен личният му автомобил, в който Николов бил заключен. В ръката си е държал служебното си оръжие. На 30-40 метра от колата е открита парична сума, разделена на няколко малки пачки, малко количество боеприпаси, тефтерче и револвер в кожен кобур”, каза още Димитрова.

Според нея откритите вещи биха могли да са индикации за някакви корупционни практики. Дали е имало такива, кой е бил замесен в тях и какво е пишело в откритото тефтерче, тепърва ще става ясно.

Информацията за изчезването на Николов беше разпространена в четвъртък.

Последният му телефонен разговор бил около 16 ч. и оттогава телефонът му бил изключен. За последно той бил видян от журналисти на станалата катастрофа на пътя Мъглиж - Казанлък около 10 часа в сряда.

Тодор Николов е бил началник на КАТ-Казанлък от няколко години. Той е син на покойната кметица на Бузовград - Елена Николова. Разведен, 44-годишен. Мъжът живеел със сестра си в Бузовград.