Членовете на Изпълнителния съвет на Движение България на гражданите - Виолета Донева и Бойка Маринска бяха гости на конгреса на "Нова Демокрация", който се проведе в Атина от 14 до 16 декември т.г.

"Голямото предизвикателство пред нас е да се противопоставим категорично на популизма. Той е най-голямото зло в момента и ние не бива да позволим да вземе връх в Европа", заяви председателят на Европейската народна партия Манфред Вебер в речта си пред конгреса.

В рамките на двустранните срещи делегатите на ДБГ разговаряха с Янис Смирлис - международен секретар на "Нова Демокрация".

"Българското коалиционно правителство, което се представя за дясно, говори в ЕС едно, а у нас излъчва леви популистки сигнали и поддържа топли отношения с Москва"

Това каза Виолета Донева на Смирлис. Тя му обясни, че България страда от високите нива на корупция, но правителството не желае да се справи с нея.

"В страната ни няма свобода на медиите, ние сме на 111 място в света по този показател", допълни Донева.

Според Смирлис "Нова Демокрация" ще победи на предстоящите избори за Европарламент, за местна власт и за парламент, защото решително се бори с популизма на премиера Ципрас.

Сред гостите на Конгреса бяха представители на десни партии на страни извън ЕС и членове на ЕНП.