Новогодишната нощ бе последна за "Господари на ефира" в ефира и оттогава насам хитовото предаване е в отпуск. Принудителен. Договорът с Нова телевизия изтече на 31 декември 2018-а, но защо не е взето решение за подновяването му по-рано, засега остава тайна.

Продуцентите на шоуто казват, че водят преговори както с Нова, така и с други телевизии, в т. ч. с конкурентната бТВ. Дали и кога "Господарите" ще тръгнат отново на екран засега не е ясно. Дотогава зрителите на Нова тв ще гледат в този часови пояс пак "риалитито" "София - Ден и нощ" (от 22 ч), както и комедийният ситком "Теория за големия взрив" от 23 ч.  

Неофициално от телевизията заявиха само, че се водят преговори. Също неофициално се говори, че продуцентите са поискали в пъти повече пари на предаване спрямо стария договор.

Продуцентът на предаването Джуди Халваджиян коментира пред Клуб Z, че се надява в следващите няколко седмици да има разрешение по казуса - независимо дали "Господарите" ще се излъчва по Нова тв или по друга конкурентна телевизия.

"За съжаление се стигна дотам, че не можахме да постигнем някакво съгласие преди да изтече договорът. Ние смятаме, че предаването трябва да продължи. Така не се прави - да оставиш цял екип на стенд бай, не е партньорско", посочи Халваджиян. 

"Надявам се в крайна сметка да се разберем, но ме поставят в условия да взимам и други решения", допълни той, като на въпрос дали тези "други решения" включват и най-големия конкурент на Нова - бТВ, посочи: "Не са много телевизиите в България."

От думите му стана ясно, че едно от най-съществените разминавания с "Нова броудкастинг груп" е за часа на излъчване на "Господари на ефира" - след "София - Ден и нощ". 

"Не можеш да държиш "Господарите" в 23 ч", категоричен е Халваджиян. - "Вероятно ако попиташ Нова, оттам ще ти кажат, че "Господарите" няма достатъчно висок рейтинг. Всъщност е важно кога едно нещо се излъчва. От две години повтарям, че "София - Ден и нощ" вече не е толкова рейтингово предаване. Когато "Господарите" вървеше след Big Brother ("Биг брадър"), рейтингът ни беше огромен. Няма как да си в 23 ч, пред твоето предаване да има нещо негледаемо и да чакаш зрителите специално да дойдат при теб в 23 ч".

"Убеден съм, че "Господари на ефира" трябва да продължи и ще направя всичко възможно това да се случи в най-скоро време. Малко са вече предаванията, които правят истинска журналистика и в действителност помагат на хората", посочи още Джуди Халваджиян.