"Реал" (Мадрид) представи ново попълнение - 19-годишния нападател Брахим Диас, закупен от "Манчестър Сити". Младокът позира на "Сантяго Бернабеу" с екип на "белите" заедно с президента на клуба Флорентино Перес. Стъпи и на терена, където го очакваше публика.

Договорът е до лятото на 2025 г. Трансферната цена към "Сити" е 17 милиона евро. Може да достигне 24 млн. при определени условия - брой мачове, голове и постижения - клубни и лични.

Диас е от Малага, където започва да играе футбол. През 2013 г. е взет в академията на "Манчестър Сити", а в последните години бе считан за един от големите таланти на "гражданите". Юношески и младежки национал на Испания. Отказа да подпише нов договор със "Сити", след като беше набелязан от "Реал".

Любопитно е, че той е изиграл само 414 минути за първия тим на английския шампион. От тях 49 мин. са записани във Висшата лига, 52 са в Шампионската лига, а останалото е в турнирите в Англия.

На представянето си днес Диас беше придружен от цялото си семейство. Той заяви, че това е най-важният ден в живота му, тъй като се присъединява съм клуба на своите мечти.

"Когато реших да напусна "Манчестър Сити" пред мен имаше три възможности. Първата беше да играя за "Реал" (Мадрид), втората - да играя в "Реал" (Мадрид). И третата - да играя в "Реал" (Мадрид), заяви младежкият национал на "Ла Роха". - Не исках да ходя никъде другаде."

"Реал" (Мадрид) изпитва големи проблеми. Снощи европейските шампиони отстъпиха с 0:2 на "Реал Сосиедад" като домакини и вече изостават на 10 точки от лидера "Барселона". Нещо повече - "лос меренгес" са пети, на точка от четвъртия "Алавес".

Всичко това подсилва слуховете, че треньорът Сантяго Солари може дори да не изкара сезона, а Перес да покани Жозе Моуриньо още в следващите седмици.