ЦСКА-София стартира подготовката си за пролетния дял на шампионата без нови попълнения. Днес старши треньорът Нестор Ел Маестро събра отбора за първа тренировка в базата в Панчарево.

С представителния тим започват трима юноши от школата - Мартин Смоленски (роден 2003 г.), Йоан Бауренски (2001 г.) и Никола Борисов (2000 г.). След силните си изяви през есента във Втора лига, от "Литекс" се завръща вратарят Петър Петров.

Новите попълнения, по чието привличане работи ръководството, ще се присъединят в хода на подготовката. "Червените" ще тренират двуразово в следващите дни, през които паралелно предстои да им бъдат направени и медицински и функционални изследвания.

Единственият отсъстващ с разрешение на ръководството е бразилецът Жеферсон, който ще се присъедини към съотборниците си до края на седмицата. Отборът ще се подготвя в София до 15 януари, след което предстои двуседмичен лагер в Испания.

До 29 януари ЦСКА-София ще изиграе четири контроли в района на Марбея. Първата е на 16 януари срещу германския "Бохум", останалите приятелски срещи ще бъдат обявени в близките дни.

След завръщането в София, в зависимост от метеорологичните условия, ще се прецени къде тимът ще се подготвя до началото на пролетния полусезон. До първия официален мач треньорският щаб планира още две проверки на родна земя.