"Челси" официално разпространи в социалните мрежи видео срещу антисемитизма, в което личи собственикът на клуба Роман Абрамович. Милиардерът е редом до водещите си футболисти като Еден Азар, Давид Луис, Маркос Алонсо, Оливие Жиру, Сесар Аспиликуета, треньора Маурицио Сари и т.н.

Лондонският клуб за трета поредна година подкрепя усилията на организацията Световен еврейски конгрес (WJC) и е част от кампанията "Ние помним". Любопитно е, че вчера УЕФА обяви, че повдига обвинение на "Челси" заради антисемитски възгласи на фенове на тима по време на мач от Лига Европа в Унгария.

Те бяха насочени срещу един от големите съперници на "сините" - "Тотнъм". И предизвикаха възмущение сред по-голямата част от привържениците на "Челси".

Роман Абрамович е от еврейски произход. Той за първи път става част от видео на "Челси" в кампанията. Откакто през миналата година британското правителство отказа продължаване на визата му за престой на Острова, руснакът не се е появявал на мач на отбора си дори в чужбина.

Заговори се, че иска да продаде клуба, а засега от "Стамфорд Бридж" опровергават тези слухове. Традиционно Абрамович, който не обича медиите, мълчи.

Според Световния еврейски конгрес кампанията "Ние помним" е достигнала до повече от 650 милиона души през 2018 г.