Алберт Попов записа поредно рекордно класиране - той се нареди шести в слалома за Световната купа в австрийския курорт Шладминг. Аби беше 13-и след първия манш, а когато се спусна във втория за известно време бе лидер и стоеше на подиума. Изпревариха го наистина най-големите в дисциплината.

В събота Попов се класира девети в Кицбюел. Другият ни представител - Камен Златков, не завърши и днес, отпадна в първия манш.

Над 40 хиляди зрители ликуваха заради победата на местния кумир и лидер в подреждането за Големия глобус Марсел Хиршер. Слаломът бе вечерен и премина на осветление и при страхотна атмосфера.

Попов (със стартов номер 46) отново демонстрира отлична техника, психическа устойчивост и добро разпределение на силите и възможностите. Той зае 13-ата позиция в първото спускане с 54,58 сек., като заложи на сигурно каране. Хиршер и тогава беше първи, явно решен да се реабилитира за изпуснатия пълен успех в Кицбюел.

Слаломирането на българина във втория манш бе едно от най-добрите сред 30-те. Той подобри времето си по трасето, като не допусна грешки и общото му време е 1:47,78 мин. Попов остана на 2,97 сек. зад Хиршер.

Австриецът бе просто брилянтен - изпревари с повече от секунда и подгласниците си тази вечер - Алексис Пинторо (Франция, на 1,21 сек.) и Даниел Юл (Швейцария, на 1,60 сек.).