Интригата за титлата на Висшата лига остава - вчера "Манчестър Сити" загуби от "Нюкасъл" с 1:2, но днес "Ливърпул" не се възползва да дръпне със 7 точки на върха. "Червените" направиха 1:1 с "Лестър" на "Анфийлд" и разликата в точките е "само" 5, а кръговете до края са 14.

"Лисиците" направиха добър мач на арената на кандидата за титлата - можеха да отмъкнат и трите точки. Садио Мане даде аванс и надежди за пореден успех на "Ливърпул" още в 3-тата минута. В 45-ата английският национал Хари Магуайър изравни. Преди, а и след почивката контрите на "Лестър" създадоха много нерви на Юрген Клоп.

"Ливърпул" също имаше шансове да грабне трите точки, домакините претендираха за дузпа и трябваше да я получат. Това стана в 57-ата минута. В края бившият шампион удържа на натиска на Мохамед Салах и компания и заслужено си тръгна с точка.

"Лестър" има за какво да играе - води битка за 7-ата позиция, която дава право на участие в Лига Европа.

"Челси" изживя кошмарна вечер при гостуването си на "Борнемут" - 0:4, което е най-тежката загуба на тима от 22 години насам във Висшата лига. В последните дни много се говореше за това как руснакът Максим Деним е станал едноличен собственик на "черешките". Играчите му го зарадваха с отлична игра и четири попадения, всичките опънали мрежата на "Челси" след почивката.

"Тотнъм" показа мъжество и обърна в края "Уотфорд" с 2:1 от 0:1 на "Уембли". "Шпорите" продължават да имат проблеми с контузени играчи.

Така в челото класирането изглежда по следния начин: "Ливърпул" - 61 точки, "Манчестър Сити" - 56, "Тотнъм" - 54, "Арсенал" и "Челси" по 47, "Манчестър Юнайтед" - 45.

"Тотнъм" изглежда почти недостижим на третото място, че дори е близо до второто. А за четвъртото битката ще е жестока.