"Манчестър Сити" удари не един, а шест звучни шамара на "Челси" в ключовия мач на 26-ия кръг на Премиърлийг - 6:0 на стадион "Етихад". Това е най-тежката загуба на "сините" от 28 години насам.

Тя им костваше и загубата на четвъртото място, тъй като вчера "Манчестър Юнайтед" победи "Фулъм" с 3:0 в Лондон. "Червените дяволи" имат 51 точки и вече дори по-добра голова разлика - с едно попадение повече от "Челси" и "Арсенал", които са с по 50 и равно голово съотношение.

"Манчестър Сити" пък се завърна на първото място с 65 пункта, колкото има и "Ливърпул" (и мач по-малко), но "гражданите" водят вече с 10 гола.

Тази вечер "небесносините" приключиха своя съперник още в първите 25 минути. Рахийм Стърлинг откри в 4-ата, Серхио Агуеро удвои в 13-ата и направи 3:0 в 19-ата. Дойде ред и на Илкай Гюндоган да се разпише - в 25-ата. "Челси" не знаеше къде се намира.

В 56-ата Агуеро оформи хеттрика си от дузпа, след като малко преди това тресна греда. Той е шестият футболист в историята на Премиърлийг с 200 гола за един отбор. Останалите са Уейн Руни, Райън Гигс ("Манчестър Юнайтед"), Тиери Анри ("Арсенал"), Франк Лампард ("Челси") и Стивън Джерард ("Ливърпул").

И се изравни с Алън Шийрър по хеттрици - 11.

В 80-ата Рахим Стърлинг завъртя "шестицата". А в британската преса отново тръгнаха спекулации, че треньорът на "Челси" Маурицио Сари, който не се погажда с някои от звездите в отбора, може да си тръгне още преди края на сезона. Поражението на тима му можеше да бъде и по-тежко.

Другите резултати от кръга: "Тотнъм" - "Лестър" 3:1, "Брайтън" - "Бърнли" 1:3, "Уотфорд" - "Евертън" 1:0, "Саутхемптън" - "Кардиф" 1:2, "Ливърпул" - "Борнемут" 3:0, "Хъдърсфийлд" - "Арсенал" 1:2, "Кристъл Палас" - "Уест Хем" 1:1, "Фулъм" - "Манчестър Юнайтед" 0:3.

Идната неделя е големият сблъсък "Манчестър Юнайтед" - "Ливърпул".