Невероятните 400 000 паунда на седмица (456 хиляди евро). Толкова ще получава Аарън Рамзи в "Ювентус" от лятото, съобщават британските медии начело с Би Би Си.

Уелският национал ще доиграе сезона в "Арсенал", а от следващия ще носи екипа на "Старата госпожа". "Юве" оповести сделката официално, а "топчиите" я потвърдиха и пожелаха "на добър път" на играча, който изкара 11 години в Северен Лондон. 

Рамзи написа обръщение до феновете на "артилеристите", в което казва, че си тръгва "с тъга в сърцето".

Че той се маха от "Емиратс" се разбра още в ранната есен на 2018 г. Фактът, че "Арсенал" го пуска като "свободен агент", му осигури оферти от най-големите европейски грандове. Според Би Би Си халфът е получил предложения от "Барселона", "Пари Сен Жермен", "Байерн" (Мюнхен), "Интер" (Милано), "Реал" (Мадрид)...

В края на миналата година "Ювентус" си призна, че иска Рамзи, а през миналия месец стана ясно, че всичко е уредено. "Арсенал" няма да получи нищо.

А заплатата на един от героите на Уелс в паметното за страната Европейско във Франция през 2016 г. наистина буди интерес. Ако тази стойност е вярна, Рамзи влиза в топ 5 на възнагражденията. Той става най-високоплатеният британски футболист. А преди него са само Лео Меси, Неймар и Кристиано Роналдо. В същото време Рамзи не е суперзвезда. Името му не продава като на тези тримата, нито пък полузащитникът има техните постижения.

По този повод в социалните мрежи и форумите на големи британски медии вървят шеги - агентът на играча да започне да договаря "Брекзит". Аарън е представляван от голямата мениджърска агенция Avid Sports & Entertainment Group - тя стои зад сделката с "Ювентус". А имената на хората, които са разговаряли по условията, са неизвестни.

Шеги, но и гняв има по адрес на "Арсенал", който според специалисти в бранша би могъл да вземе поне 30-40 милиона паунда за 28-годишния Рамзи. А е допуснал контрактът му да изтече и да го остави да си събере багажа просто така.

Уелсецът бе привлечен от Арсен Венгер преди 11 години от "Кардиф" срещу 4,8 млн. паунда. Тогава той предпочете "Арсенал" пред "Манчестър Юнайтед", "Тотнъм" и др. До момента Аарън има 259 мача и 61 гола за лондончани.