Днес от северозапад облачността ще намалява до предимно слънчево, само в източните райони ще се задържи значителна и на места преди обяд ще превали дъжд.

Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е слаб до умерен. Максималните температури ще са от 9° до 14°, съобщава бТВ.

Над планините в източната половина на страната до около обяд има валежи от слаб сняг, по най-ниските части - от дъжд. Над масивите в Западна България облачността ще намалява, след обяд до предимно слънчево. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 3°, на 2000 метра – около минус 4°.

През нощта ще е предимно ясно. Минималните температури ще са от 0° до 5°. Утре облачността ще е променлива, след обяд по-често значителна, но вероятността за валежи е малка. Около и след обяд вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и ще е умерен, временно и силен. Ще се затопли чувствително и максималните температури ще са между 16° и 21°.

В неделя и понеделник ще е предимно слънчево, втория ден преди обяд на места в източните райони – с намалена видимост. Още в неделя вятърът ще отслабне; в Източна България ще стане югозападен, ще бъде слаб до умерен, в останалата част от страната ще е слаб, променлив по посока. Максималните температури в понеделник ще са между 20° и 25°.

Във вторник ще има по-значителни временни увеличения на облачността, възможни са изолирани краткотрайни превалявания, главно в планините и планинските райони. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и дневните температури слабо ще се понижат. В сряда ще преобладава облачно време. На места ще има и превалявания от дъжд, в Рило-Родопската област са възможни и гръмотевици. От север-североизток ще нахлува сравнително студен въздух и понижението на температурите ще продължи.