Няма да има полуфинал между Рафаел Надал и Роджър Федерер тази вечер наше време на турнира в Индиън Уелс от серията "Мастърс 1000". 

Испанецът отказа двубоя заради контузията в коляното, която получи в началото на втория сет на четвъртфинала срещу Карен Хачанов (Русия). Така Маестрото се класира на финала, където ще срещне Доминик Тийм (Австрия). Той надви в голяма битка за два часа и половина Милош Раонич (Канада) - 7:6(3), 6:7(3), 6:4.

"Трудно ми е да приема нещата, които се случват по време на кариерата ми, обяви разочарованият Рафа пред журналисти. - Загрявах днес и усетих, че коляното няма да ми позволи да играя на нивото, на което искам. Всичко това ме прави тъжен понякога, защото ме поставя в неравностойно положение спрямо моите съперници. Обичам да играя на твърди кортове, но явно тялото ми не ги обича много. Същото мога да кажа и за други тенисисти."

Превръзката на дясното коляно на Надал на мача с Хачанов.

Така няма да има двубой №39 между големите съперници в Калифорния. Те не са се срещали на корта от 2017 г., когато Федерер спечели с 6:4, 6:3 на турнира в Шанхай.

Дясното коляно наистина създава проблеми на Надал. През 2018 г. той напусна принудително "Аустрелиън оупън", а след това довърши докрай само един турнир на твърди кортове - "Роджърс къп" в Канада, където взе титлата. Болките го извадиха и на полуфинала на US Open. В края на годината Матадора отказа няколко надпревари.

Проблемите са от по-рано.

Надал не се ангажира с близка прогноза, но малко по-късно стана ясно, че ще пропусне турнира в Маями следващата седмица и да се насочи към сезона на клей, стартиращ през април.