Първият за годината тенис турнир от серията "Мастърс 1000" - в Индиън Уелс, Калифорния, има новия си шампион. Това е Доминик Тийм, който на финала спечели с обрат срещу 5-кратния първенец в надпреварата Роджър Федерер - 3:6, 6:3, 7:5.

Това е най-голямата титла в кариерата на австриеца, който от днес вече е четвърти в световната ранглиста, измествайки Маестрото. Досега Тийм имаше два загубени финала на Мастърси. Федерер записа втора поредна загуба на финала в Индиън Уелс - през 2018 г. той отстъпи пред Хуан Мартин дел Потро.

Любопитно е, че Тийм е сред малкото тенисисти с положителен баланс срещу носителя на 100 титли в тура - резултатът сега е 3:2.

В първия сет Федерер проби още първото подаване на своя съперник и дръпна с 3:0. Австриецът отвърна, но при 4:3 Роджър направи нов брейк.

Във втората част обаче нещата се обърнаха. Маестрото показа колебания на сервиса си и Тийм се възползва от това. Така той изравни общия резултат, отново с 6:3. 

В третия сет Тийм на свой ред не беше стабилен на началния си удар, но някак удържа и на свой ред проби за 6:5, а малко след това вдигна триумфално ръце. Следва турнирът в Маями - отново от "Мастърс 1000".