Григор Димитров ще срещне Фелисиано Лопес (Испания) или Беноа Пер (Франция) във втория кръг на турнира в Маями от серията "Мастърс 1000". Първата ни ракета е поставен под №24 в схемата и пропуска откриващия рунд.

Димитров не е играл от два месеца - от отпадането си на осминафинал на "Аустрелиън оупън" на 20 януари. Той отказа три турнира заради болките си в рамото след възпаление на сухожилие. Последният от тях бе в Индиън Уелс по-рано през март. Това бе първият "Мастърс" за годината.

При успех в първия си мач в Маями, Григор ще има трудна задача срещу руснака Карен Хачанов, стига и той да стигне тази фаза.

На осминафинал евентуален съперник е Кевин Андерсън (РЮА). Българинът попадна в четвъртината на Роджър Федерер, което означава, че Маестрото може да чака на четвъртфинал. Федерер загуби от Доминик Тийм на финала в Индиън Уелс в неделя.

В тази половина на схемата е Александър Зверев. А в другата са световният №1 Новак Джокович, Тийм и т.н.

Мастърсът във Флорида пропускат двама големи - Рафаел Надал, който получи контузия и не излезе на полуфинал с Федерер онзи ден, и Хуан Мартин дел Потро. Аржентинецът е пред операция на коляното.