"Всичко, което съм извършил, е напълно законно"

Тези думи лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов повтори многократно в кулоарите на парламента днес. Причината - въпросите на журналисти във връзка със съмнително ниската цена на новия му апартамент.

Вчера Свободна Европа разкри, че дясната ръка на Бойко Борисов е закупил голям апартамент в София, като е дал за него два предишни свои имота и е доплатил 100 000 лева. Цветанов разменя две свои жилища на ул. Елемаг, които са 190 кв. м. Новото жилище е 315 кв. м. Сделката е изповядана за 400 000 лв, което прави под 630 евро на кв. м., цените на имотите обаче почват от 2600 евро на квадрат.

"Двата апартамента, които са прехвърлени и е направена замяна за тоз, който съм купил, те са в същия район, и от гледна точка на разположение са на много по-хубаво място", заяви Цветанов.

И каза още, че разликата била само 37-40 квадрата, за което доплатил и 100 000 лв.

"Вашите тълкувания, поднасяне манипулативно на тази информация не отговаря на истината. През 2013та минах през същия период, знаете каква е истерията, минал съм през всякакви проверки. Имаше прокурорско разпореждане. Аз съм изряден български гражданин, най-лесно беше сега да се скрия и да не ви обърна никакво внимание."

На въпрос как същият ден бивш служител на ГЕРБ и негов бивш подчинен е закупил точно същите два апартамента, които той е заменил за новия си, Цветанов отговори:

Той не е служител в ПП ГЕРБ. Няма нищо, което да е незаконно, няма никаква договорка с когото и да е било. 

"Не знам колко струва, доплатил съм", бе единственото, което каза на многократните въпроси колко е струвал на квадрат новият му апартамент.

Лидерът на ПГ на ГЕРБ отказа да отговори на други въпроси и избяга към пленарната зала.