Селекционерът на националите Петър Хубчев заяви на пресконференцията след мача с Черна гора (1:1), че равенството е справедлив резултат, предвид играта на двата отбора.

Селекцията ни стигна до хикса в първата квалификация за Евро 2020 след дузпа, реализирана от Тодор Неделев в 82-ата минута. Гостите поведоха в началото на второто полувреме, а в добавеното време и двата тима размениха по една 100-процентова възможност.

"Мисля, че това е справедлив резултат. Ние имахме няколко положения, както и Черна гора. Съгласен съм, че имаше стъписване за около 15-20 минути след гола на нашите съперници. Но пък съм доволен от начина, по който реагирахме след това. Започнахме да търсим изравнителния гол и победата. Наистина проявихме характер и това също ме прави щастлив. Това е нещото, за което говоря от първия ден на този пост", заяви Хубчев на пресконференцията.

"Това не е лош старт. Както вече казах, като изключим Англия, при толкова изравнени възможности накрая всяка точка и всеки гол могат да се окажат важни, добави той. - Доволен съм и от първото полувреме. Черна гора е силен отбор. Както и Косово. Разузнали сме нашия следващ съперник, отиваме за победа."

Той още нямаше точна информация за състоянието на закарания в болница Ивайло Чочев. Има опасения за много сериозна травма, която може да извади халфа за дълго време от терените.

Отказа да коментира и дузпата.

"Ако в един отбор има напрежение, с което не може да се справи преди мач, значи работата не е добра, каза треньорът. - Има някои неща, които ми дават поводи за оптимизъм. Като например включването на 17-годишния Мартин Минчев. Да излезеш на позиция за стрелба по този начин в добавеното време и шутираш така на висока скорост, говори много. Дано успеем да съхраним и развием това момче."

Селекционерът на черногорците Любиша Томбакович каза, че е по-скоро доволен от точката, тъй като тимът му не е загубил. Можел е да спечели и затова е дошъл в София, но като за първи мач отчита равенството като добър резултат.

Наставникът също не се нае с категорично мнение дали е имало 11-метров удар. Нарече го "злощастен". И също изтъкна равностойността на тимовете в група А с изключение на Англия.

Томбакович нарече двубоя "нервен" и заяви, че грешки са направили не само българите, но и неговите футболисти.