"Българската православна църква не толерира изписването на свещени текстове по фасадите на сградите."

Така митрополитът за Западна и Средна Европа Антоний коментира вграждането на 90-и псалм (или според строителите от "Артекс" - 91-ви) в луксозната сграда на улица "Латинка" пред Нова телевизия.

Владиката обясни, че това е по-скоро маркетингов прийом, отколкото някаква "защита". По думите му това в никакъв случай не е свидетелство за чиста християнска вяра, а напротив – афишира се точно обратното.

"Енергийната защита е нашата молитва. Всичко останало са спекулации. Църквата не толерира този начин на спекулиране със свещените текстове", допълни митрополит Антоний.

Владиката коментира и опрощаването на дълговете на вероизповеданията, лъвския пай от които е за мюфтийството:

"Българската православна църква нито е инициирала, нито е вносител на искания за  опрощаване на каквито и да е дългове. Българската православна църква няма дългове, ако има – те са незначителни", заяви митрополит Антоний.

"Гарантирането на националната сигурност няма как да стане чрез опрощаването на дългове или чрез ограничаване на финансирането на даренията отвън", коментира още най-младият владика от Св. синод.

По думите му и в момента има закон, с който може да бъде проследена всяка една по-голяма сума, която идва като дарение от чужбина. Иначе след скандала с данъчната амнистия бе решено вероизповеданията да си платят задълженията в срок от 10 години.