Вече от часове почти всички намесени в публикация на в. "24 часа", че Петър Хубчев ще стане до дни треньор на "Левски", а Красимир Балъков ще го замени в националния отричат.

А тази вечер от 21:45 часа селекцията ни излиза срещу Косово в Прищина във втората си евроквалификация. Ситуацията е меко казано конфузна.

Ето какво разпространи чрез фейсбук страницата си Красимир Балъков, който е треньор на "Етър":

БЪЛГАРСКИЯТ МАНТАЛИТЕТ ЗАБИ НОЖ В ГЪРБА НА БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ

Във връзка с публикации в средствата за масова информация, от днес - 25 март, засягащи името ми, съм длъжен да отговоря:

Първо: Никой от БФС не е водил разговори с мен за каквито и да е промени или назначения.

Второ: Днес националният отбор има много важен мач в Косово и такива фалшиви новини, могат да доведат до сериозно напрежение и нагнетяване на обстановката. А точно сега на футболистите е необходимо спокойствие и концентрация.

Трето: В момента се подготвям за последната фаза на шампионата и предстоящия двубой за Купата на България с моя клубен отбор „Етър” и по никакъв начин не желая моите футболисти да отвличат вниманието си от поставените цели в първенството и турнира за Купата, които преследваме.

Четвърто, но не по важност: Аз не служа и не защитавам ничии интереси. Имам договор, следвам стриктно своята програма и подобни спекулации не могат да ме отклонят от задачите и работата ми в „Етър”.

И за финал: Желая успех на националите и Петър Хубчев тази вечер!

Пред "Дарик радио" изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев заявява, че тиражираното е "абсолютна спекулация". 

"Георги Дерменджиев е треньор на "Левски". Ние не сме преговаряли с друг за неговата позиция", казва Колев, който работеше с Хубчев, когато заемаше висока позиция в БФС. 

Самият Дерменджиев твърди за "Спортал", че не знае за треньорска смяна, никой не е разговарял с него. Той отправя призив към ръководството на "Левски" да излезе и да "каже какво се случва".

Любопитно е, че в тези няколко часа на "Герена" цари мълчание по въпроса. Едно е директорът на клуба да заяви нещо пред медия, а друго да излезе официално съобщение, което да опровергае информацията или да я потвърди, ако е вярна.

Същото се отнася за БФС - и централата не казва нищо официално. Отделни нейни шефове като Емил Костадинов, Атанас Фурнаджиев и т.н. опровергават пред медии.

"Няма такова нещо. Нали знаете, че тези неща трябва аз да ги знам. Надявам се след мача днес да бъдем всички в добро настроение", с тези думи "Спортал" цитира Борислав Михайлов от Прищина.

"Левски" започна сезона с Делио Роси, смени го Славиша Стоянович, който бе отпратен по средата на зимната подготовка и заменен от Георги Дерменджиев.

Петър Хубчев неотдавна преподписа нов договор с БФС като селекционер на националния отбор. Пред него и играчите му има поставена цел, макар и не ултимативно - класиране на Евро 2020.

Това са фактите. А повече яснота по "поредната футболна драма" ще има след мача с Косово.