Участието на Григор Димитров на турнира "Маями оупън" приключи в третия кръг. Първата ни ракета отстъпи пред 77-ия в света австралиец Джордън Томпсън с 5:7, 5:7.

В предишния кръг Томпсън елиминира друго голямо име - Карен Хачанов (Русия).

Димитров два месеца бе извън корта заради контузия, той пропусна три турнира - в Ротердам, Акапулко и Индиън Уелс. След победата си над Фелисиано Лопес в предишния кръг българинът заяви, че не очаква много от себе си във втората за годината надпревара от "Мастърс 1000".

Така и стана, но днес победата можеше да отиде и на негова сметка. Доста нелепо изтърва вторият сет.

А двубоят - откриващ на корт №1, започна отлично за първата ни ракета. Той проби още първото подаване на своя опонент. Последва обаче рибрейк.

След това сетът вървеше гейм за гейм. При 5:5 и сервис на Томпсън най-добрият ни тенисист имаше две точки за пробив, ала съперникът му се измъкна. И както често се случва, на свой ред направи брейк, при това в решителен момент - 7:5 и 1:0.

Австралиецът придоби още по-голяма увереност, макар че във втората част Димитров спря серията му за 1:1. 24-годишният представител на Зеления континент измъкна следващото подаване на Гришо и дръпна с 3:1.

Димитров не се предаде и този път той върна брейка, а малко след това изравни - 3:3.  При 4:4 проби отново и в следващия гейм сервираше за изравняване на сетовете. Допусна обаче срив и резултатът отново стана равен - 5:5. Тук Джордън направи нова серия, която се оказа победна - отново 7:5 и 2:0.

Григор има за какво да съжалява - той можеше поне да изравни сетовете, но допусна познати слабости на своя начален удар. Сега за него, а и за целия тенис керван, предстои сезонът на клей. Първият голям турнир е "Мастърс"-ът в Монте Карло в средата на април.