Тайгър Уудс спечели по впечатляващ начин 83-тото издание на голф турнира "Мастърс" в комплекса "Огъста нешанъл" в щата Джорджия. 

Това е 15-а "мейджър" титла в кариерата на 43-годишната звезда. И първа от 10 години, 9 месеца и 29 дни, след като Уудс стана шампион на US Open. В големия спорт не са много случаите, в които е имало толкова дълги периоди между спечелени отличия.

Затова успехът му се определя от медиите и специалистите като "едно от най-великите завръщания в спорта".

"Тигъра" изоставаше до последно в битката за най-престижната голф титла - за първи път в славната си кариера той става №1 по този начин. Американецът грабна първата си титла в Огъста от 2005 г. насам.

За последните 11 години се случиха доста неща в живота на Тайгър Уудс и той слезе от голямата сцена. През 2008 г. претърпя операция на коляното. На следващата година призна десетки изневери, междувременно обяви, че се оттегля временно, за да лекува зависимост от секса.

Последва раздяла със съпругата му Елин Нордегрен. През 2013 г. Уудс оперира своя лакът, а година по-късно му бе направена интервенция и на гърба. През 2017 г. беше арестуван за шофиране с "коктейл от наркотици" и сънотворни в кръвта си. Междувременно не бе спечелил почти нищо на голф игрището. Преди две лета обяви, че е "приключил".

Сега Тайгър Уудс е само на една титла от рекорда на Джак Никлаус на "Мастърс" и на три "мейджър" отличия пак от неговото върхово постижение.

Уудс получи поздравления от най-големите в историята на голфа, от други спортни знаменитости, а също така от Доналд Тръмп и Барак Обама. Двамата рядко са на едно мнение.