Юристката от ГЕРБ Анна Александрова заема поста на избрания за министър на правосъдието Данаил Кирилов в парламента. Александрова ще поеме най-тежката и смятана за най-важна парламентарна комисия - тази по правните въпроси.

Вече втора седмица органът стоеше без председател, след като Кирилов пое поста на Цецка Цачева в правителството. Тя напусна Министерския съвет с оставка заради "Апартаментгейт". Очакванията досега бяха по-скоро някой от публично по-попупярните юридически кадри на ГЕРБ да поеме правната комисия - или Димитър Лазаров, или Десислава Атанасова. 

Александрова е втори мандат депутат и член на ресорната комисия. Но рядко попада под прожекторите. По време на тежките дебати последно по Изборния кодекс тя изнесе голяма част от парламентарната работа. Тъй като е член и на друга от по-тежките комисии - тази по икономическа политика и туризъм, юристката ще излезе оттам и ще влезе в комисията за взаимодействие с неправителствените организации, става ясно от предложение на председателката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. 

Парламентът се сдоби и с нов председател на комисията по енергетика, след като депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, който я оглавяваше, също подаде оставка. И пак заради "Апартаментгейт" и проверки на имоти на негови близки. На мястото му в енергийната комисия застава заместника му Валентин Николов. Той бе заместник на Добрев и в енергийното министерство, когато последният бе министър. Николов известно време беше и шеф на АЕЦ "Козлодуй".

Това е третата важна комисия, която сменя председателя си. Първо това се случи с комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, чийно неизменен председател в годините, докато бе депутат, а ГЕРБ на власт, бе Цветан Цветанов. След неговата оставка заради "Апартаментгейт" постът зае Пламен Нунев.